Verwijzers: Huisarts, POH, Bedrijfsarts, Verzekeraar, ..

Hebt u een patiënt of cliënt

  • bij wie cognitieve gedragstherapie onvoldoende effect heeft of
  • met onderliggende problematiek op een dieper niveau of
  • met onverklaarde lichamelijke klachten (SOLK) of
  • met psychosomatische klachten en/of stressklachten of
  • die gebaat is bij een holistische aanpak of
  • die doorverwezen wil worden naar een hypnotherapeut?

Lees dan vooral verder.

Hypnotherapie is een kortdurende en resultaatgerichte therapie. Veel klachten kunnen binnen een beperkt aantal sessies met succes behandeld worden. Door het mechanisme dat onder de klacht(en) ligt te veranderen, verdwijnen hardnekkige klachten vaak onverwacht snel. Meer hierover op FAQ Hypnotherapie.

Daardoor ook is lang wachten voordat de problemen worden aangepakt zelden nodig. Bij veel therapeuten van de NBVH kan op zeer korte termijn een afspraak gemaakt worden. Zie het Register voor het vinden van een NBVH®-hypnotherapeut in de regio.

De NBVH toetst en bewaakt de kwaliteit van deze hypnotherapeuten. Via de koepelorganisatie RBCZ valt de therapeut onder een onafhankelijk klacht- en tuchtrecht.

Vergoeding door verzekeraars.  Door de erkenningen van NBVH en koepelorganisatie RBCZ wordt hypnotherapie in het aanvullend pakket geheel of gedeeltelijk vergoed door veel zorgverzekeraars.

Artikelen

Meer informatie is te vinden in onze kwartaaluitgave de TETH. Zoals in dit nummer met een verslag van wetenschappelijk onderzoek naar hypnotherapie door Prof. Dr. Jan M. Keppel Hesselink.

Op deze pagina staan meer links naar artikelen en een radio-interview met een van onze therapeuten.

Artikelen